tiistai 14. kesäkuuta 2011

oikeutta pullaan


















Mulla on uus harrastus. Musta on tullut vapaaehtoinen. Nuori aktiivinen kansalainen. Sellainen joka MLL-liivi päällä maalaa miljoona Hello Kittyä pikkulasten naamaan. Aurinko paistaa lähempänä kuin pitkään aikaan ja Kirjurin Lokkilavalla vääntelehtii rytmiensä tahdissa jokin muusikko. Sitten tulee burnout ja pitää mennä hakemaan kioskista pulla. Onneksi me saatiin kupongit joissa luki: "Tällä kupongilla ilmaista ruokaa työntekijälle." Tai jotain.

Sitä on vaikea sanoa mikä tekee palkattomasta työstä hauskaa. Ehkä juuri se, ettei siitä saa palkkaa. Sillon tekee omasta ilosta ja mielenkiinnosta.

Miten ihmeessä tää kaikki sai alkunsa? Mulla on luokkakavereita jotka on käynyt "Nuoret kansalaiset"-projektiin liittyvän vapaaehtoistoiminnan koulutuksen. Muakin kysyttiin mukaan ja olin jo puoliksi menossa mutta lopulta peruutinkin osallistumiseni. En jotenkin jaksanut vaikka kiinnosti. Oli niin paljon lunta ja auringonvaloa ehkä kolme tuntia päivässä.
Nämä mun kaverini alko koulutuksen käytyään auttamaan maahanmuuttajalasten läksykerhossa, ja aina mua harmitti etten ollut viitsinyt ryhdistäytyä sen vertaa että olisin raahautunut muutamaan opetustilaisuuteen.

Sitten tuli ihana kevät ja otin yhteyttä Sanniin. Seuraava koulutus järjestettäisiin jos mukaan saataisiin vähintään kolme nuorta. Tiesin jo että itseni lisäksi koulutukseen oli tulossa erään ystävän poikakaveri ja siskonikin lupautui tulemaan. Myöhemmin koulutuksesta kiinnostui myös my good friend Viivi.
Nyt koulutuksen aikana on ilmennyt melko karkeitakin puutteita osallistujamäärässä; eräs henkilö nimittäin perui koko koulutuksen ja eräs toinen oli muuten estynyt osallistumaan kolmeen ensimmäiseen tilausuuteen. Tilanne koutenkin korjaantuu sillä että toisena mainittu henkilö saa yksityisopetusta paikatakseen menetetyt tunnit ja näinollen tulemme kaikki saamaan kuitatut vapaaehtoistoiminnan passit joilla tulevaisuudessa voimme vain noin esimerkiksi erottua joukosta työnhakutilanteessa.

Voisin jatkaa tästä aiheesta pitempäänkin mutta tuli keskeytys. Pikkusiskoni on ystävänsä kanssa löytänyt tienvarrelta linnunpoikasen eivätkä ne tiedä mitä tekis sille.